2011-03-29

Keep on Walking

Nyss hemkommen från en lång och kall promenad. Önskar så klart att värmen och grönskan kommer. Men fåglarnas sång och att se snön försvinna är ju ändå framsteg. Våren kommer!


Promenaden ledde ner till sjön, som jag aldrig kommer ihåg namnet på. 

Jag stannade för att ta en bild och träffade då ett äldre par. 
Dem var så söta och trevliga och vi pratade lite. Tyckte det var väldigt fint att se några som hållt ihop och som gör saker tillsammans. Dem såg ut att vara väldigt välmående och glada!




Det var härligt att bara stå lutad mot ett träd och njuta av utsikten och bara vara en stund.




Kom så klart att tänka på en låt när jag var ute och gick. Som jag brukar göra när jag hör ett ord eller en mening. Denna gången tänkte jag "keep on walking"....för att nå mitt mål. Och vilken låt passar bäst då?

Keep on Walking med Salem al Fakir




Och den är ju så bra!!! Man blir ju glad och upprymd, så det får bli den känslan jag lämnar här idag.

M

2011-03-23

The world through a camera...

This is not the best time to look at the nature. Its grey and dull. But when you look at it through a camera you look at it differently. You see details! Details that together makes the whole picture.

Today I was out on a walk (it was freezing - even though it was 8 (!) degrees - but the wind was crazy). With music in my ears and just me and my thoughts out there it was still really nice. Today I listened to Somewhere with Within Temptations. A beautiful song - listen to it here when you look at the photos! :)















Within Temptation - Somewhere


2011-03-21

Motljus..

Var ute på en alldeles alldeles lagom promenad igår ;) Blå himmel, skinande sol och kvittrande fåglar. Riktigt skönt trots snö på marken och kall luft. Passade på att damma av min kamera (i mobilen). Och delar med mig av resultatet här:


 
    

Gillar att fota i motljus – blir en härlig effekt. Och visst är det så i livet ibland. Lite motljus. Även om man har så mycket att glädjas över så känns det ändå tungt ibland. Ibland för att något har hänt, ibland för att man har fel fokus. Hur det än är så finns ljuset där någonstans det är bara att härda ut. Och precis som en bild tagen i motljus kan vara väldigt vacker så kan motljuset vi upplever resultera i något vackert också – det kanske bara tar lite tid att se det.




Just nu är det lite motljus. Men jag ser framemot att se den vackra resultatet...

En vanlig dag..




2011-03-16

Minnen!

Idag skiner solen och himlen är blå. Det är en trevlig omväxling från det trista grå. Dock är det fortfarande kallt.

Idag kom jag att tänka på en låt. En finsk låt. Som jag en gång sjöng på min brors bröllop. Och helt plötsligt befann jag mig på en resa bakåt i tiden.

Norge. Kassettbandet med finska låtar. Mimmifrisyren. Holmenkollen. Det otroligt varma golvet i badrummet (underligt minne jag vet). Plankan vi satt på som var högt över havet (läskigt minne). Danica och jag i samma tröja. Och så självklart Jonna - saknar massor!

Jag kan hålla på länge med den listan. Det är roligt att minnas. Och det är nog därför jag älskar att fotografera. Man fryser ett minne! Och det är samma sak med musik. Lyssna på en låt så flödar minnena fritt!

Så ja, en liten nostalgitripp blev det allt.

Och den vill jag dela med mig av här:


2011-03-15

Jag har inte startat en blogg…


…men jag kommer dyka upp här emellanåt ;)

Och vad kommer hända här? Det får tiden utvisa. 

Men en del bilder – förstår ni som känner mig ;) Lite djup, lite skoj och en del galenskaper!

Läs, läs inte, gilla, gilla inte – men, titta gärna in!


/M som i Lette