2011-07-21

Roadtrip del 1

Då var det äntligen dags. Att resa runt och inte veta riktigt när vi ska hem. Hälsa på vänner, träffa nya och se olika platser. Spännande! Första stoppet (det mest planerade) var:


Strängnäs


Årets höjdpunkt för mig är sommar-sammankomsten. 3 dagar med det bästa och allt vi behöver. Vänner överallt och man blir glad och uppbyggd. Resan dit gick bra och boendet blev kanon. Fint väder och härliga kvällar vid hamnen. Visst blir man trött, men det är så värt det!!!



Stockholm


Laddar om batterierna på måndagen hemma hos brorsan med familj. Myser med barnen på morgonen :) leker (bygger lego - jippie) och blir sen ompysslade med supergod mat och film på kvällen...


Vi hann även med lite shopping i city, det roligaste var när Shamim dök på oss. Rolig överrasking! Sen blev det middag vid vattnet, Kulturhuset och Konserthuset, paddla, leka och ta kort så klart ;) härliga dagar!!





On the road serien fick en ny uppföljare genom min sommarmix. Skican har spelats hela resan. En favorit är Set fire to the rain med Adele. Den bjuder vi på här...

Over and out!

2011-07-04

❤ 2004-07-04 ❤ 2011-07-04


Jonathan ❤ Marielle                                                                          Foto: János

3-rätters och 3D

4 juli har vi bröllopsdag. Lätt att komma ihåg eftersom alla vet ju att det är USA´s nationaldag. Men vi brukar fokusera lite mer på oss... Det inföll en måndag i år så vi valde att mysa till det lite extra på fredagen istället.

Jag har haft mängder med roliga planer inför denna helgen. Men inget har riktigt funkat. Så vi körde på det klassiska, romantisk middag och bio. Och jag klagar verkligen inte för jag älskar både mat och film. Och vad jag älskar mest är ju Jonathan och tid med honom är det bästa jag kan få!


Middag blev på Piazza Teatro. Premiär för oss och troligen blir det ingen repris. Vi körde hela paketet med tre rätters och vin. Gott men det var nog det hela. Servicen var väldigt bra till att börja med, men så fort det kom lite mer folk fick vi ingen service alls. Från att få smaka vinet och få det presenterat till att få det serverat redan upphällt och inte ha någon aning vad det var... En del var väldigt gott men det blev ingen wow upplevelse. Det var ingen balans i smakerna och det blev antingen för lite eller för mycket. Och när jag har klätt upp mig och vill ha lite lyx föredrar jag att inte behöva skala räkorna till förrätten. Kladdigt och ögon stirrande på mig... Och lite sega också. Oooops! Det var inte meningen att klaga så... Det bara bubblade över lite. Jag bjuder istället på lite ögon godis. Så kan vi njuta lite så här i efterhand. Och det var en trevlig upplevelse. Vi tog olika rätter och smakade varandras. Så det är blev ju faktiskt 6 rätter att smaka på ;)

  
Bion blev Transformers 3. I 3D. Spännande med 3D för det var första gången för oss båda. 3D upplevelsen var helt okej. Vissa scener var riktigt coola. Speciellt i rymden och en del flygscener. Men oftast kändes det bara jobbigt och man fick kämpa för att få in rätt fokus. Men visst såg vi coola ut i 3D glasögon!!

Jag hade inga höga förväntningar på filmen. Jag gillar verkligen ettan. Tvåan var okej, men inte mycket mer. Jag har ändå längtat efter trean. Men när jag såg trailern blev jag väldigt besviken. Men tänkte att låga förväntningar kan vara till fördel. Och det var det. Filmen blev bättre och bättre, lite fånig ibland och vissa lösa trådar, något lång, men jag gillade den! Så det totala betyget blir ändå högt. Jag vill se den igen och längtar tills den kommer ut på blu-ray.

Bumblebee
Musiken var som vanligt helt underbar!!! Steve Jablonsky är lysande!!! Men jag kommer dela med mig av Linkin Park´s låt som även i denna filmen finns med som soundtrack. Valde inte Linkin Parks officiella video utan den med klipp från filmen.


Summan av kardemumman (konstigt uttryck) var att det blev en lyckad bröllopsdag!!!

Over and out

2011-07-01

Gröna fingrar eller bara jordiga?


Vi har flyttat fram mycket av vårsysslorna. Vintern var lång och energin har varit låg. Men till slut måste man ta tag i det. Så under en tid har jag spridit ut lite trädgårdsarbete.

Det tar mycket på min kropp och jag har inte den orken jag önskar. Men det är så roligt och avkopplande. Och att se resultatet är det bästa. Det får man njuta av länge. Så även om jag betalar ett högt pris – får jag mycket för det.

På framsidan planterar jag varje år en favoritblomma. Den finns i olika färger, men jag föredrar den vita och den ljuslila. Men har man en orange dörr så blir det vita bäst…
Det är lite omdiskuterar vad den heter. Står ofta olika i olika butiker. Men jag litar på min florist vän som sa att den kallas spansk margerit. Det lät bekant och det funkar även när man googlar ;) Jag såg några nya sorter på Öhrs handelsträdgård när jag var där med Elin. Men nästa gång vi var där och jag tänkte köpa så fanns dem inte kvar. Så det blev dem klassiska. Men jag gillar dem skarpt!

 

 

Ett projekt jag haft ända sen vi flyttade hit, är att bygga en kompost. En som ser lite roligare ut än dem gröna i plast . Tanken var att göra en ram till en rabatt och en kompost i liknande utförande. Plattor längs med och en växt som kan klättra upp på komposten. Kanske ett lock också…


 Ramen till rabatten gjordes tillsammans med pappa och syskonen. I september 2008.

 
Men sen kom vi inte längre.  Kompost idéen förenklades när pappa kom över några pallkragar som passade i måtten. Det var bara att måla dem, fästa två pinnar i hörnen och sen stapla på fyra kragar på höjden. Och sätta den på plats så klart.  Jag skrev ”bara” men det var så klart inte så bara. Jag var rätt slut efter målandet. En olja som rinner väldigt mycket. Och så var det ju 4 st 4x4 sidor....pust….  Men det var ändå enklare en att göra allt från grunden.


Sätta ihop och sätta på plats gjorde jag och Jonathan. Trevligt att jobba tillsammans. Glömde nästan nämna högen som varit en kompost fram till nu. Den skulle rensas och tas bort. Och faktiskt fanns det en fin hög med jord under lite ogräs. Så vi passade på att rensa alla rabatter och buskar och ge dem den fina kompost jorden. Ännu mer pust! Men det kändes bra och jag tror trädgården är nöjd. Fint blev det med en kompost och nu är tanken så klart, behövde det ta nästan 5 år?



Vintern var hård mot växterna. En rabatt fick en smäll och några buskar. Men jag förundrar mig varje år för hur bra naturen repar sig. Och det är kul att se vad som händer. Och hur fort det går.


Nästa projekt är att få gräsmattan fin. Just nu kallar jag det äng. För det minsta vi har är gräs. Men vi klipper och ser glada ut och lotsas att det inte är så illa. Men det är på gång. Vi ska fixa det. Lugn grannar lugn, vi ska inte skämma ut området ;)

Hur det än är så gillar jag naturen, blommor och växter. Jag blir lugn och njuter verkligen av det vackra! Visst är det en hel del jobb med en trädgård. Men det är rätt så fantastiskt att ha…

Over and out!