2011-11-30

En morgon i november


Vaknade en morgon och utanför sken solen genom dimman.
 Frosten glittrade som silver på växterna. Solen varma strålar förvandlade frosten till vackra daggdroppar. Dimman skingrades och en blå himmel uppenbarades.


Fler bilder från denna dag finns här.





2011-11-15

Fokus på favoriter

Idag skiner solen och daggen glittrar i gräset efter nattens frost. Det börjar bli kallare men så länge solen skiner är det helt okej. En promenad med kameran är planerad men jag har faktiskt redan hunnit ta några bilder.

Det tar fokus från smärtan och jag tänker på något annat än att det gör ont. Även om det bara är för en liten stund... Just nu behöver jag verkligen dem stunderna!

Sitter och lyssnar på låtar som blivit lite bortglömda men som betyder mycket för mig och får mig att minnas. T.ex. Savage Garden, I don't know you anymore, Two beds and a coffee machine, I knew I loved you. Lite sorgliga sånger som jag lyssnade mycket på. Men jag gillar sorgliga låtar och försvinner gärna i dem, med mina tankar.

Jag hade en Celine Dion fas i tonåren. Något som äldsta brorsan inte var så glad över ;) Men han var först ut ur huset, så jag tror inte att han hann lida så mycket av det. Några favoriter är Immortality, To love you more, The prayer, Call the man och många många fler... Det var en ganska lång fas ;) så jag har samlat på mig en hel del favoriter. Den är över nu men mina favoritlåtar med Celine kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Jag kommer ihåg när jag var 16 och följde med min bror på studentfest i Västerås. Jag kommer ihåg den svartvita lång klänningen jag hade på mig (saknar den och figuren innanför). Kommer också ihåg att vi tillsammans sjöng Immortality på festen. Med låten på i bakgrunden och med cd-omslagets lilla text i handen, så stod en nervös liten flicka och sjöng en Celine låt inför en massa människor. Väldigt skrämmande men också väldigt roligt. Som sagt, många minnen med dessa låtar, men de flesta är från flickrummet...

Har ni Spotify så är det bara att klicka på låttitlarna lyssna :) *klick klick* Enjoy!

The Prayer är från en film, Det magiska svärdet (Quest for Camelot). En bra tecknad film med Andrea Corr (från The Corrs) som röst. Hennes sånger men framför allt denna låten är höjdpunkten. Så vacker!! Kan även rekommendera The Corrs. Mycket bra musik!

På tal om tecknade filmer så såg vi den nya Gullivers resor nyligen, den är i och för sig inte tecknad, men originalet är. Det var en stor besvikelse troligen på grund av att jag gillar den tecknade så mycket. Det kändes som att dem drev med original filmen. Den var inte speciellt rolig och ja, slutbetyget blir, dålig film. Jack Black och Amanda Peet kunde inte rädda filmen. Men jag är väldigt sugen på att leta upp den tecknade Gulliver och drömma mig tillbaka till skolans sjukdagar hemma i soffan då just denna filmen spelades ofta. Kanske får ta en tur till mamma och pappa och leta upp band nr 10... Det var ju VHS på den tiden... Den är ju dock från 1939 så kanske det är dags för en ny animerad Gullivers resor. Det kan ju vara så att mitt minne lite fördunklat. Jag hoppas på en ny animerad version i stil med Shrek!!

Såg en annan film förra veckan (Something borrowed). Ingen höjdarfilm, men under filmens gång säger jag till Jonathan att han i filmen ser ut precis som Tom Cruise. Är det inte det?, får jag som svar. Hmm, måste nästan bli en bild på ännu ett dubbelgångar-skådespelar-par...  Han som inte är Tom Cruise heter Colin Egglesfield :) Tydligen är jag inte den enda som tycker det. När jag letade efter en bild såg jag flera som bloggat om detta. Detsamma gäller Fisher vs Adams.


Att få blommor lyser upp vardagen och man blir väldigt glad! I söndags kom några vänner förbi och gav mig en vit orkidé. En av mina favoritblommor!! Den förgyller nu mitt köksfönster och jag tänker på mina vänner när jag ser den.



Musik, film, fotografering och blommor är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror att det märks...

Over and out!

2011-11-08

Drömmar och dubbelgångare

Helgen spenderades i Tingsryd tillsammans med två av mina bröder och mamma och pappa så klart. J hjälpte till med lövräfsning och jag underhöll lillebror med lite kortspel, piano och fotboll i köket, eller var det han som underhöll mig?! Ojämnt fördelat kanske, men J fick lite av det roliga också. På kvällen såg vi en film, Leapyear, som var fylld med alla klassiska och förutsägbara filmscener. Lite tråkigt tyckte jag, men den var ändå helt okej. Mest för att jag gillar Amy Adams och den var stundvis lite rolig.

På tal om Amy Adams. Innan filmen började hade jag och lillbror en diskussion om Amy och hennes dubbelgångare Isla Fisher. Jag trodde nämligen att det var samma person. Vi kollade på en mängd bilder och jämte varann är det svårt att veta vem som är vem. Mamma höll med. Och J klarade inte riktigt testet på vem som var vem. Det slutade med, "är inte det samma person"... Det spelade säkert roll att vi tittade på bilderna i mobilen. Avgör själva!

Amy Adams vs Isla Fisher

   
Vi har kanske alla vår dubbelgångare där ute. Men jag tycker det är lite underligt att dessa två har samma yrke. Om man analyserar deras utseende ser jag så klart vissa skillnader. Men dem är helt klart väldigt lika. Med tanke på att man ser dem i filmer med olika utseenden är det lätt att blanda ihop dem. Både jag och lillebror gillar Isla Fisher något mer, men det kan ju ha att göra med vilka filmer dem är med i. Jag tycker i alla fall att båda är bra och jag hade gärna varit dubbelgångare med dessa!

Igår upptäcktes nya musiktalanger genom Facebook, You tube och en vän. I detta fallet är jag väldigt tacksam att det är så lätt att dela med sig av sånt man hittar. Den här musikvideon är helt fantastiskt och jag kan just nu bara drömma om att bli så bra. Men det är klart, om jag får hela evigheten på mig så kanske...

Det var allt från kalla Sverige...

Over and out!

2011-11-01

Ny tid och nya favoriter...

Ny månad idag och det gråa vädret och de fallande löven vittnar om att det är november som har kommit. Den värsta månaden enligt mig, just på grund av att alla vackra färger försvinner, det gråa vädret och den råa luften infinner sig. Och det är väldigt långt till våren... Till min förvåning var det väldigt varmt idag när jag lämnade huset på morgonen. 12 plus grader klockan halv åtta. Luften kändes nästa ljummen. Trevlig överraskning! Och om inte alla löven hinner falla så kanske jag hinner med en tur till bokskogen med kameran. Väntar bara på lite sol... Under tiden nöjer jag mig med dimmiga kvällar!

Leksakerna åkte fram...
Fick en trevlig överraskning idag när jag satt och tragglade med bokslutet på jobbet (nej tyvärr inte löneförhöjning). Men min kompis (från Tingsryd) ringde och ville hitta på något. Så hon tog lilla dottern och åkte till Växjö. Vi köpte hem lite thai mat och sen blev det massa lek, dans och bildvisning hemma hos oss. Skojigt så här i början på veckan!

Min telefon är tillbaka i min hand efter service på verkstad. Men är den lagad? Det är ny programvara vilket är positivt. Den startar inte om hela tiden (ännu) och jag hör den jag pratar med (än så länge). Men alla andra problemen?! Den vill inte ladda, om jag inte startar om telefonen först och ljudet försvinner ibland (notifieringar på sms och liknande) och batteritiden ska vi inte tala om. Hmm... Vill jag skicka iväg den nästan två veckor till och kanske inte få den lagad ändå? Eller ska jag stå ut med detta i 14 månader till? Eller kanske bara gå in och klaga och se om dem erbjuder någon annan lösning? Jag får fundera lite till, men det lutar åt det sista. Skönt i alla fall att ha min lilla mini tillbaka :) :) :) även om den är ett måndagsexemplar.

I söndags var det officiellt vintertid igen. Alltså dags att fylla på värmeljus-förrådet. En tur till Ikea för lite vanilj ljus kanske?!

Coldplay släppte en ny skiva förra veckan, Mylo Xyloto. Och jag fick del av denna tack vare en väldigt god vän! Den finns nämligen inte på Spotify än. En av favoriterna är #5 - Us against the world (spelas just nu) #11 Up in flames är också mycket bra. Skivan kräver några lyssningar för att man riktigt ska fastna för den. Det är det värt! 139:-  på cdon för tillfället. Det är det också värt! Bjuder på Jonathans favorit här, Paradise:


Full rulle idag. Mörkt ute och ingen energi kvar. Och än är dagen inte slut. Bäst jag sover lite.

Over and out!