2012-08-26

3 dagar, 3 grabbar, del 3 - Finns i sjön




 Solen skiner och det är riktigt varmt. Ja, så var det faktiskt en onsdag för inte så länge sen. Men det passade perfekt, för den dagens utflykt skulle bära av till sjön. Så efter lite skuttande mellan stenarna (medan faster fixade i ordning allt praktiskt) så traskade vi iväg. Och vi gick och gick och gick och gick... Jo, det kändes allt lite drygt. Men vi stannade till och åt lite vildhallon. Plockade kottar. Provade solhattar. Drack lite vatten. Och gick. Sen kom det en häst med en vagn fullastad med barn och körde förbi. Och vi gick. Sen kom vi faktiskt fram. Och när jag senare kollade kartan var det faktiskt inte så långt. Men 4 par korta ben mitt i sommarvärmen har inte så mycket att komma med. Men belöningen var stor. Inte minst för Eli. Vilken liten fisk...



Dem andra sprang runt vid kanten och tyckte det var kallt. Eli doppade sig direkt. Och sen igen. Och igen. Dem andra gick ner på knä och plaskade lite. Men efter mycket om och aaaaaaaaah och trugande från Eli så var dem alla doppade. Själv hade jag inga badkläder med mig. Trodde inte det var så varmt ute. Men jag hade nog fegat ur ändå. Lite kallt i vattnet ;) Däremot så visste jag alltid var jag kunde hitta barnen. Barnen finns i sjön. Och på den vägen var det. Vi njöt av solen i gräset och spelade lite kort. Kan ni gissa vad vi spelade? Finns i sjön så klart ;)

På kvällen var det leverans av barnen till mamma och pappa, som sen skickades dem vidare på torsdagen. Vi fick god middag. Och sen spelade vi schack och kollade på Allsång. Sen åkte vi hem. Utan last. Då blev det helt plötsligt väldigt tomt. Och tyst. 


Men jag har ju bilderna, fulla med minnen :)

Over and out!

(eventuellt kommer det en video...stay tuned)

2012-08-25

3 dagar, 3 grabbar, del 2 - Lekparken


En av fasters dolda talanger? Njae...
Jonathan och Jack i duell i Guitar Hero
Eftersom det var sista lov veckan bestämde vi oss för att ha fredag alla dagar. Shh, berätta inte för mamma och pappa! ;) ...så det blev alltså tacos, chips och Guitar hero första kvällen. Blandat med lite bordshockey och Uno. Det var uppskattat! Speciellt eftersom Jonathan var hemma igen och kunde leka med dem! "Jag vill möta honom i Guitar hero", ropade dem en efter en. När dem sen fick veta att jag inte spelat på evigheter och knappt kom ihåg hur man gör blev jag snabbt nummer ett som motståndare. Lätt att vinna över tänkte dem ;) ...men ack så blev det inte. Dolda talanger besitter faster. 

Utflykten dag två fick bli lite mindre. Så vi gick till en mycket fin lekpark som finns här i närheten. Där fanns det vinbärs- buskar, hängmatta, kor och hästar (njae inte levande), och saker att klättra och hänga i. En och annan blomma för mig att fota. Och en mycket cool gunga! Det var också en hit. Till och med jag var uppe på ett sånt där djur och klättrade. Ja, jag skulle ju kunna vara vigare. Men jag kom upp. Och till min stora förtjusning även ner. På vägen plockades det glatt blommor till mamma och så diskuterades det vad dem skulle göra om dem vann 50 miljoner. Lego och ett hus till bröderna fanns med på listan. När jag sa att blommorna inte skulle överleva tills dem kom hem och att dem fick plocka nya senare istället gav dem blommorna till mig istället. Man tackar!! :)




En härlig dag blev det, som blandat med lite lek bland stenarna (otroligt populärt) och lite frisbee kastning (rakt i magen, jo tack), sen avslutades med möte, följt av kinder ägg till kvällsmat. Är det fredag så är det ;)

 To be continued...

2012-08-24

3 dagar, 3 grabbar, del 1 - Kronobergs slottsruin


När vi var i Stockholm för några helger sen frågade jag mina brorsöner om dem ville komma och hälsa på. Det var ett klart och tydligt ja från alla tre följt av tre långa kramar. Det värmde mitt faster hjärta så klart. Och när Jack säger att han kan åka till sin kompis en annan gång för att kunna komma till oss tidigare, ja då kan man inte sluta le. Då gör det heller inget att han pratar non-stop resten av kvällsmaten. Det är faktiskt ganska fascinerande att lyssna på honom. Och de andra två också för den delen. Helt otroligt vad mycket kunskap som gömmer sig bakom deras söta ansikten.

Fick veta att deras sista sommarlovs vecka skulle komma. Så då bokade vi in 3 dagar hos oss. Med alla 3 grabbarna. Jag kanske inte riktigt visste vad jag gav mig in på. Men jag är glad att jag gjorde det. Mellan allt fixande hade vi väldigt roligt. Och även om jag inte hann leka så mycket som jag hade velat så blev det en upplevelse för oss alla. Tror jag i alla fall. Om man ska tro mina bilder ;)

Utflykten dag ett bar iväg till Kronobergs slottsruin. En mycket vacker plats med fina fotomöjligheter. Och för barnen, glass, änder och en hel del väggar att klättra på. Något för alla alltså. Med oss hade vi farmor. Eller som jag brukar kalla henne, mamma. Det kändes tryggt.

Nog snackat. Nu kommer världens bildbomb!! En bild säger mer än tusen ord. Vad säger då tjugo bilder? Ganska mycket! ;)
















 To be continued...

2012-08-09

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig...

Pannkakor med nutella,
banan och jordgubbar. Mums!
Det har varit lite krassligt i det här hemmet ett tag. Under semestern och allt. Typiskt. Så det blev inga äventyr för oss, vi har bara varit hemma. Men man får göra det bästa av det. Så vi har spelat spel, käkat pannkakor (med nutella!), sett en och annan mysfilm och så har jag så klart fotograferat lite. Ganska mysigt faktiskt. Speciellt när det regnar...

Dammade av Bondespelet. Nostalgi för mig. Har spenderat många skollov med mina bröder över det här brädet. Och faktiskt, är det lika roligt nu! Kanske för att jag är grym på att vara bonde! ...som logiskt sett borde bli prinsessa eller drottning när slottet inköps! Ni kan kalla mig för Queen of Kungsgården!

Blev lite nyfiken på vilken version /utgåva av Bondespelet vi har, då det finns några stycken. Jag vände och vred på den något tilltufsade kartongen, men hittade inget årtal. Så jag googlade lite och hittade lite olika saker. Här på wikipedia listas de olika utgåvorna. Och det som jag tyckte var intressant var att vi  alltså har en av de första, från 70-talet och det enda som kallas NYA bondespelet. Coolt! Tror inte det är något stor värde i spelet. Men jag ska ta väl hand om det! Det är ju redan tejpat på mer än ett ställe... 

"Nya Bondespelet" - 1970 tals utgåva
Thai-mat, vin och film.
Fredags mys på hög nivå!
Jonathan är genom förkyld men jag fick "bara" feber och huvudvärk. Så när febern försvann var det skönt att gå ut i den något svala men väldigt friska luften.

Och faktiskt så har jag cyklat två dagar i rad. Riktigt skönt, men jag är helt slut och tyvärr vill huvudvärken inte ge med sig. Kan ta det lugnt med gott samvete i alla fall. Ligger nu i soffan och väntar på den berömda träningsvärken...


Har precis beställ lite filmer inför hösten. Jo, lite tidigt att snacka höst. Men det står faktiskt Autumn Season på senaste H&M katalogen. Dock är det svårt att hitta bra filmer nu för tiden. Trist när man gillar film. Men mitt i bland allt skräp finns det lite guldkorn. Och snart är dem på väg hem till oss! 


Over and out!

2012-08-03

Manhattan, New York?

Nej inte riktigt. Det är så att vi hade lite planer på att resa till USA under semestern. Men det blev inget. Lite fel tid att åka i augusti. Dyra flygresor och väldigt hett där just nu. Så det får vänta. Det blev en dag i Stockholm efter sammankomsten istället, med lite shopping och glass i fina vädret. Där hittade jag min numera favoritbutik, Manhattan. Så lite USA fick jag. Även om kopplingen är något vag. För kläderna var lustigt nog från Italien. Jag vet inte riktigt hur dem tänkte med det namnet. Men bra butik var det. Och några hundralappar fattigare, men två kjolar och en klänning rikare gick vi glatt vidare till en annan väldigt bra butik, Zara.
Där löd meddelandet i högtalarna: "kan Sara komma till kassan, Sara till kassan, tack". Undrar om det är ett av kraven för att bli anställd där. Att heta Sara. Eh, ja, det var bara en tanke som slog mig när jag letade lite bland kläder. Men här var det Jonathan som gick med vinst. En kostym, en blazer och ett par snygga jeans (som jag hittade) blev det. Full pott!!

Sen åkte vi till alla Zara butiker som fanns i Stockholm och letade efter ett par tillhörande byxor till blazern. Utan framgång. Man kan inte få allt. Men vi fick se lite andra delar av staden, bl.a. Stureplan och så blev vi lite mer hemma i Stockholm. Alltid något.


Förutom shopping blev det lite street fotografering för min del. Alltid trevligt!








Under helgen var vi hemma på pizza hos Sándor med familj. Fullt hus med 6 barn och 8 vuxna. Ändå räckte knappt de vuxna till ;) Isaac visade sin fina koja. Och sen klädde några ut sig. Eh, även Jonathan (klicka här och här så får ni se). Snyggare har han ju varit, men barnen var glada! ;)

...men den stora underhållaren var ändå gladaste Lennox med sitt underbara skratt!

Här finns fler bilder från helgen och från shoppingen! (klicka på länkarna)

Solnedgång över Vättern


Just nu är det lite febrigt och allmänt risigt här. Så jag får väl drömma mig bort till Manhattan. Manhattan, New York den här gången...

Over and out!