2014-04-27

Släkten i Småland

Solen strilar mellan träden och fåglarna kvittrar. Knoppar på träden och daggdroppar i vårgrönt gräs. Färgglada fjärilar som flyger och landar på blommorna. En liten kille vid namn Lennox som charmar oss alla med sitt härliga skratt och glada sätt.

Vitsippor i skogsgläntan. Vintervita ben på altanen som tar in de allra första varma gyllene solstrålarna denna lördagmorgon i april. Våren är här. Och snart också hela vår nu ganska stora familj. Brorsan plockar fram motorsågen. Pappa snickrar långbord. Mamma lagar mat. Jag fotar...



Det droppar in fler familjemedlemmar. Luften fylls av prat och lekande barn.

Bollar studsar, blommor plockas, mycket spring i barnens ben. Tårtor bakas, hemliga efterrätter fixas, maten förbereds och brasan tänds. Grillen åker fram. Grillmästarn dyker upp.

Fiskedamm ordnas och barnen ställer sig i kö förväntansfulla. En stund senare är dammen tömd.

Barnen springer glada runt i trädgården och luften fylls av såpbubblor.

Vi njuter av solen och våren och varandra. Vi hjälps åt och vi har trevligt. Även vi vuxna barn får en överraskning. Som är fin och värdefull. Den kommer från hjärtat.

Sen äter vi. Och leker lite till. Och sen äter vi lite till. Och sen kommer ju efterrätten. Den första. Sen kommer den andra :) Då äter vi igen. Sen grillar några marshmallows vid brasan i skogen. Jag tror (!)att vi hade tillräckligt med efterrätter. Och mat också för den delen.

En fin dag helt enkelt!

Over and out!

2014-04-17

Girls on the road!

Åh vad jag längtade till denna dag. Fredagen den 4:e april. Jag skrev en lista på vad jag skulle köpa och funderade på allt jag skulle titta på. Jag var lite orolig över hur jag skulle orka vara iväg så länge och gå mycket. Men det överskuggades så klart av en tjejs shopping instinkter ;)

5 tjejer varav två gravida lämnade Växjö vid 8-tiden på morgonen och körde mot Ullared. Det var en trevlig resa dit då vi pratade om allt möjligt. Dock är ju vägen dit rätt trist. Bara skog och småsamhällen...

Väl där blev jag lite förfärad. Fullt med bilar på parkeringen. Ingen kö in som man hört att det kan vara, men ändå... Vi tog varsin vagn och styrde mot ingången. När vi kom in överväldigades jag av att det var så stort och dessa mängder med folk. Enligt mig då. En G-kås rookie. Jag blev faktiskt ganska ställd och visste inte vart jag skulle ta vägen. Det fanns så mycket att titta på. Och så många som skulle ta sig fram med sin vagn. Så jag mest bara stod där. Och lät andra med vassare armbågar ta sig fram. Detta var ändå bara början. Dock definierade det nog hela min dag där. Smått förvirrad och stressad men ändå glad att vara där så klart.

Trots detta lyckades jag hitta en hel del att handla. Kanske inte så konstigt i och för sig. Vad ska man annars göra där ;) Jag försökte beta av min lista. Man får ju passa på när man är där :) men då jag inte hittade så bra där inne var det inte helt lätt. Men en vårjacka, lampor till balkongen och vardagsrummet och en del smått och gott som sockor och ljus hittade jag. Helt klart nöjd även om jag velat strosa runt lite längre och fundera på mina inköp.

En lunch och en fika rast senare styrde vi mot kassorna med välfyllda vagnar och en snart välfylld bil :)

Aldrig mer, är alltid min tanke när jag varit här. Men alltid efter den tanken planerar jag redan nästa besök... Det är konstigt det där. Men för mig är nog shopping lite av en hatkärlek. Det är ju så roligt, men också så jobbigt.

Fatta beslut, prova kläder, mycket folk - nej tack. Hitta något fint till hemmet, till mig eller någon i familjen, fynda, titta på fina saker - ja tack!




Ont fick jag så klart men efter en veckas vilande har jag nästan återhämtat mig. Puh!

Så. När ska vi åka igen? ;)

Over and out!