2014-05-20

Hej hej luftrörskatarr, vi är redan väl bekanta!


Det har ju redan gått 3 veckor och tydligen kan jag vänta mig 2 veckor till. Det var den här våren det. Typiskt. Vi som haft så härligt väder! Men jag hoppas att juni, juli, augusti och varför inte resten av året, blir lika fint!

Det var alltså luftrörskatarr som ofta kommer av en virusinfektion. Tydligen vanligt men inte alls speciellt trevligt. Hostmedicin påfyllt och lite annat smått och gott så nu hoppas jag att jag får sova på natten. Sömnen är viktig och det jag tyvärr har problem med, hosta eller inte hosta. Vårdcentralen var tyvärr lika stressade och nonchalanta som vanligt. Fick en vänlig och snäll läkare men fick inte avsluta mina meningar/frågor idag heller. Få prover togs och allt gick väldigt snabbt. Förutom att jag fick vänta 20 min från bokad tid då. Det var lugnt där idag med få patienter. Förstår därför inte varför det sköttes på detta sättet. Fortsätter att vara besviken på vården och funderar på att byta vårdcentral igen. Dalbo eller Strandbjörket? Strandbjörket ligger ju nära sjön. Dalbo ligger nära oss. Det kan hända att dem erbjuder vård också ;) Tror närheten hem vinner då man oftast mår rätt risigt när man går dit. 

Har nu äntligen beställt färg och tänkte påbörja ett projekt jag planerat länge. Hoppas hoppas hoppas att jag får lite energi till det nu när jag ändå är instängd här hemma. Fortsättning följer :) 

Bilderna är tagna utanför vårdcentralen!


Over and out!

2014-05-15

Jag är redo! *host, host*

Ja så var det det där med att vara sjuk. Säkert ett virus. Men brutalt mycket hosta. Vilket slöseri på en underbar månad. Man vill väl aldrig vara sjuk. Men om man nu tvunget måste bli sjuk kan man väl bli det en sån där tråkig, grå och trist månad. Typ februari. Eller mars. Men jag var säkert sjuk då också. Jag har bara förträngt det. Hur som helst så är det nu jag hostar bort mina dagar. Vilket som sagt känns ganska surt. Meningslöst. Jobbigt. Och alldeles alldeles INTE lagom kul. Men det finns säkert någon fördel. Let's make a list.

Nackdelar: Det är...

* brutalt jobbigt att hosta
* såååå tröttande
* emellanåt ganska långtråkigt
* hemskt jobbigt att inte kunna sova på natten
* ingen ände på det känns det som efter 2 veckor
* inte kul att stinka vitlök efter alla 'må bra kurer'
* frustrerande att inte kunna ligga ner för alla hostattacker
* läskigt att hosta så man tappar andan

Fördelar:

* gott med halstabletter
* gott med te och honung
* underbart roligt att få vykort med posten
* underbart roligt att få 'krya på dig kit' med posten
* på tok för härligt att få röda rosor en fredag av mannen
* inte alls tokigt att kolla på film mitt på dagen (utan att få dåligt samvete)

8-6 än så länge. Men jag tycker nog det står 8-1 för allt på 'fördelar' listan kan man ju roa sig med när man är frisk också. Fast 'krya på dig kit' är mest uppskattade om man är sjuk. Så... 8-1 it is! Kontentan är alltså att det suger 'big time' att vara sjuk!

Det där med filmer då. Det är ett ypperligt tillfälle för nostalgi tripp när man har lite extra tid. Så nu blev det äntligen Anne of Greengables som fick underhålla mig en stund. Typ 3 timmar. Den var helt underbar. Nästan bättre än jag minns. Dock mycket kortare än jag minns och det fattades en del detaljer som tydligen min hjärna hade kokat ihop. Jag tyckte det var lite för lite om Anne och Gilbert. Speciellt i slutet. Jag efterlyser längre slut! Vem ordnar detta?

Sen fortsatte jag med filmer som Mrs. Doubtfire. Så underbar! Robin Williams är ju en grym skådespelare. Men jag håller mig nog till hans äldre filmer. En annan gammal klassiker är Tootsie. Den hade jag kanske lite höga förväntningar på för jag blev lite besviken. Den är bra. Men i mitt minne var den bättre. Sen tittade jag på några gamla godingar till. Men nu kommer jag inte ihåg vilka det var. Min hjärna börjar kännas ganska mosig nu. Men dem var säkert också bra :) Jag brukar hålla mig till dem bra. Exempelvis The Holiday och The Island som fick avrunda en dag med Jonathan igår när han var ledig! Nu har jag plöjt igenom säsong 1 av Brottskod försvunnen. Säsong 2 here I come.

Men nu känner jag mig ganska redo att bli frisk. Kan vi fixa det?

Tack!

Måste bara vila lite...zzz...over and out!

Tillägg: nu är jag inne på vecka tre och har blivit sämre. Imorn ska jag till farbror doktor. Inga förhoppningar men det kan vara skönt att utesluta t.ex lunginflammation. Febern har kommit och jag känner mig ganska uppgiven och nere.