2014-04-27

Släkten i Småland

Solen strilar mellan träden och fåglarna kvittrar. Knoppar på träden och daggdroppar i vårgrönt gräs. Färgglada fjärilar som flyger och landar på blommorna. En liten kille vid namn Lennox som charmar oss alla med sitt härliga skratt och glada sätt.

Vitsippor i skogsgläntan. Vintervita ben på altanen som tar in de allra första varma gyllene solstrålarna denna lördagmorgon i april. Våren är här. Och snart också hela vår nu ganska stora familj. Brorsan plockar fram motorsågen. Pappa snickrar långbord. Mamma lagar mat. Jag fotar...Det droppar in fler familjemedlemmar. Luften fylls av prat och lekande barn.

Bollar studsar, blommor plockas, mycket spring i barnens ben. Tårtor bakas, hemliga efterrätter fixas, maten förbereds och brasan tänds. Grillen åker fram. Grillmästarn dyker upp.

Fiskedamm ordnas och barnen ställer sig i kö förväntansfulla. En stund senare är dammen tömd.

Barnen springer glada runt i trädgården och luften fylls av såpbubblor.

Vi njuter av solen och våren och varandra. Vi hjälps åt och vi har trevligt. Även vi vuxna barn får en överraskning. Som är fin och värdefull. Den kommer från hjärtat.

Sen äter vi. Och leker lite till. Och sen äter vi lite till. Och sen kommer ju efterrätten. Den första. Sen kommer den andra :) Då äter vi igen. Sen grillar några marshmallows vid brasan i skogen. Jag tror (!)att vi hade tillräckligt med efterrätter. Och mat också för den delen.

En fin dag helt enkelt!

Over and out!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart härligt skrivet!! / Jonathan

Marielle sa...

Tack älskling! :)

Kevin Gilmore sa...

Love it! Very descriptive! :)

Nice photos too!!