2011-11-15

Fokus på favoriter

Idag skiner solen och daggen glittrar i gräset efter nattens frost. Det börjar bli kallare men så länge solen skiner är det helt okej. En promenad med kameran är planerad men jag har faktiskt redan hunnit ta några bilder.

Det tar fokus från smärtan och jag tänker på något annat än att det gör ont. Även om det bara är för en liten stund... Just nu behöver jag verkligen dem stunderna!

Sitter och lyssnar på låtar som blivit lite bortglömda men som betyder mycket för mig och får mig att minnas. T.ex. Savage Garden, I don't know you anymore, Two beds and a coffee machine, I knew I loved you. Lite sorgliga sånger som jag lyssnade mycket på. Men jag gillar sorgliga låtar och försvinner gärna i dem, med mina tankar.

Jag hade en Celine Dion fas i tonåren. Något som äldsta brorsan inte var så glad över ;) Men han var först ut ur huset, så jag tror inte att han hann lida så mycket av det. Några favoriter är Immortality, To love you more, The prayer, Call the man och många många fler... Det var en ganska lång fas ;) så jag har samlat på mig en hel del favoriter. Den är över nu men mina favoritlåtar med Celine kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Jag kommer ihåg när jag var 16 och följde med min bror på studentfest i Västerås. Jag kommer ihåg den svartvita lång klänningen jag hade på mig (saknar den och figuren innanför). Kommer också ihåg att vi tillsammans sjöng Immortality på festen. Med låten på i bakgrunden och med cd-omslagets lilla text i handen, så stod en nervös liten flicka och sjöng en Celine låt inför en massa människor. Väldigt skrämmande men också väldigt roligt. Som sagt, många minnen med dessa låtar, men de flesta är från flickrummet...

Har ni Spotify så är det bara att klicka på låttitlarna lyssna :) *klick klick* Enjoy!

The Prayer är från en film, Det magiska svärdet (Quest for Camelot). En bra tecknad film med Andrea Corr (från The Corrs) som röst. Hennes sånger men framför allt denna låten är höjdpunkten. Så vacker!! Kan även rekommendera The Corrs. Mycket bra musik!

På tal om tecknade filmer så såg vi den nya Gullivers resor nyligen, den är i och för sig inte tecknad, men originalet är. Det var en stor besvikelse troligen på grund av att jag gillar den tecknade så mycket. Det kändes som att dem drev med original filmen. Den var inte speciellt rolig och ja, slutbetyget blir, dålig film. Jack Black och Amanda Peet kunde inte rädda filmen. Men jag är väldigt sugen på att leta upp den tecknade Gulliver och drömma mig tillbaka till skolans sjukdagar hemma i soffan då just denna filmen spelades ofta. Kanske får ta en tur till mamma och pappa och leta upp band nr 10... Det var ju VHS på den tiden... Den är ju dock från 1939 så kanske det är dags för en ny animerad Gullivers resor. Det kan ju vara så att mitt minne lite fördunklat. Jag hoppas på en ny animerad version i stil med Shrek!!

Såg en annan film förra veckan (Something borrowed). Ingen höjdarfilm, men under filmens gång säger jag till Jonathan att han i filmen ser ut precis som Tom Cruise. Är det inte det?, får jag som svar. Hmm, måste nästan bli en bild på ännu ett dubbelgångar-skådespelar-par...  Han som inte är Tom Cruise heter Colin Egglesfield :) Tydligen är jag inte den enda som tycker det. När jag letade efter en bild såg jag flera som bloggat om detta. Detsamma gäller Fisher vs Adams.


Att få blommor lyser upp vardagen och man blir väldigt glad! I söndags kom några vänner förbi och gav mig en vit orkidé. En av mina favoritblommor!! Den förgyller nu mitt köksfönster och jag tänker på mina vänner när jag ser den.Musik, film, fotografering och blommor är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror att det märks...

Over and out!

2 kommentarer:

Kevin sa...

I like this so much, especially the part about going to the school party with your brother and singing but being scared. We all have those indelible memories, some good, some not so good that tell the story of our lives. Haha...and yes, I think we all remember staying home from school whether it was needed or not and the fun it was to let the TV entertain us. Heck, I still do that but now I skip out on work instead of school! Don't we all?

Anonym sa...

Underbar musik!!!
Underbara vänner!!!
Från ditt ungdomsrum.