2011-08-09

Roadtrip del 4

Laholm/Mellbystrand/Hovshallar

Efter vår lilla mellanlandning för att vattna blommor och tvätta (och sova) så fortsatte vi vår resa mot västkusten. Vi hälsade på Jonathans föräldrar och blev uppassade med god mat. Dem berättade om sin resa till Prag (inkl bild och filmvisning) och vi gjorde detsamma om vår roadtrip.

Det blev även en gemensam tur till en plats som betyder väldigt mycket för mig och Jonathan. Hovshallar. Det var nämligen där han friade till mig. Ett väldigt romantiskt och fint frieri som definitivt ska få ett eget inlägg här på Alldeles alldeles lagom.
Det är fantastiskt vackert där var man än tittar. Platsen där han friade är lite svår att komma till. Det innebär en hel del klättrande och traskande på stenar och ner för branta sluttningar. Men idag 7 år efter frieriet ville vi dit. Det fanns nämligen en text skriven av stenar som vi ville se... Så efter mycket kämpande kom vi fram till den finaste platsen. Dock var stenarna borta, vågor har efter lång tid sköljt bort dem. Trist, men vi räknade med det och det var ändå fantastiskt att vara tillbaka. En mulen men varm dag. Och som sagt. Mycket vackert!

Lund

Sen rullade vi ännu mer söderut för att hälsa på mina kära bröder som numera är skåningar. I alla fall när det gäller adressen. Underbart roligt och så klart fullt med action! Vi testade på stationsvittnande vilket var fantastiskt roligt. Mysigt fik och senare ännu en fikapaus hemma hos vänner...som bor helt fantastiskt.


Vi jagade solen och en chans att åka till stranden några dagar och lyckades inte speciellt bra. I Mellbystrand var det för kallt. I Lund blev det äntligen varmt nog...men blåsigt. Oooh så blåsigt... Vi tog oss till Lomma strand. Och jag fick gå barfota i sanden! Men resten av tiden spenderades med att försöka undvika att få sand överallt. Vi misslyckades. Så vi fick packa ihop och traska hemåt (några sandkorn rikare)... Men jag fick lite vacker natur att fastna på bild i alla fall...
Vad är en sommar utan grillning? Nej just det. Så därför blev det grillning! Mmm!!!! Så gott,mysigt och trevligt! 
Tingsryd

Avslutar vår lilla roadtrip i Tingsryd hemma hos mamma och pappa. Lugnt och skönt. Vi fick i uppgift att äta upp en melon. Och den uppgiften tog vi så klart på största allvar... :)

Har det härligt i uterummet (där mamma odlar tomater och vackra pelargoner) och spelar kort. En bra avslutning på denna sommarens äventyr...
Dags att åka hem och nummer nio på vår sommarblanding spelas när jag (!) tar oss hem i vår silvriga volvo...

Over and out!Inga kommentarer: