2011-08-04

Roadtrip del 2

Norge/Oslo

På torsdagen bar det av till Norge. En resa på 7 timmar från Stockholm till Oslo. Kändes inte speciellt drygt, förrän vi kom till Norge med de låga hastigheterna. Men då hade vi vacker utsikt...

Väl framme i Oslo (efter en fantastisk vägbeskrivning) träffade vi Jonna som vi inte sett på 7 år - alltså på vårt bröllop. Kändes dock som att det var igår, precis som det är med riktigt goda vänner. Oavsett hur lång tid det har gått så kan man fortsätta där man slutade...

Efter att ha vant oss vid hennes norska dialekt fick vi rundtur i hennes lilla men mysiga lägenhet. Dock med lite speciella arrangemang ;) Vi hade en underbar kväll! Fick mycket god mat och gick sen på möte i Oslo, Majorstua och blev varmt välkomnade. Endast 5 min promenad. Fick återigen uppleva det underbara med en världsvid familj. Häftigt RS (KH) som var ganska nyrenoverad. Riktigt fint väder och en väldigt varm kväll. Vi fick många tips på vad man bör se i Oslo och Jonna gav flera förslag och även tips på bästa sätt att ta sig dit. Vilket sparade oss mycket tid.


Laddade och exalterade inför morgondagen gick vi till hotellet, Thon Hotel Gyldenlöv. Fint, fräscht och tyst! Efter en natt i sköna sängar, blev det underbar frukostbuffé. Behöver knappast säga att det är något alldeles speciellt med hotellfrukost. Mmm!! :)

Slottsparken
Dock blev besvikelsen stor när vi tittade ut. REGN! Helt igenmulet. Vi hade helt glömt bort att kolla vädret. Och maximal otur hade vi så klart, eftersom både torsdagen och lördagen var fin...men inte fredagen, den enda dagen vi hade i Oslo... OCH, jag blev sjuk... Men efter lite vila så var regnet i alla fall borta och vi körde på som planerat. Speed sightseeing i Oslo kan man säga.

SlottetVi hann med slottet/slottsparken, Aker Brygge, Akers fästning/slott, Viglandsparken, Holmenkollen och utsiksplatsen. Mulen dag och stundvis lite kall. Men en lyckad dag ändå.


Lördagen var solig och varm. Vi hann då med Operahuset och en tur på havet runt öarna.


Operahuset rekommenderade många då det är lite speciellt byggt. Man kan gå på taket och ta sig upp och få en härlig utsikt. Och jag gillade dem vita raka linjerna. Snyggt! Att få lite sol och havsluft var in heller helt fel... Trevlig avslutning!
To be continued...

Inga kommentarer: