2011-06-30

Semester!


Sista dagen på jobbet var hemsk. Inget fungerade och jag satt mest och väntade. Passade på att prata med mina trevliga arbetskamrater. Bland annat blev jag eld och lågor när en av dem sa att hon ska till Ungern i augusti. JAG VILL OCKSÅ! Tittade om vi kanske kunde ta en weekend nu när bröllopsdagen närmar sig. Men det var på tok för dyrt. Synd. Men kanske en annan gång. Åh så god mat och så vackert! Längtar verkligen tillbaka!!! Drömmer mig tillbaka en stund.

Donau
Augusti 2009 sista kvällen i Budapest









Till slut löstes vissa problem och jag kunde i alla fall komma in i programmet jag jobbar i. Men inte mycket mer än så. Jag fixade det allra nödvändigaste. Men det jag ville få undan innan semestern, gick inte att fixa. Jag bestämde mig för att släppa det och inte åka in extra eftersom det troligen inte skulle gå att lösa då heller. Det var då jag insåg att jag faktiskt har SEMESTER!

Jag missade en buss (den gick förbi utanför fönstret) men jag tog mig då tid att avsluta allt ordentligt. Gick i tid till nästa buss tyckte jag, men insåg återigen att jag ska ju gå på semester. Så hejdå räcker inte. Fick lägga till ”Trevlig semester” ”Ses i augusti” m. m. Och det tar ju lite längre tid än att bara vinka när jag passerar allas kontor. Så när jag rundar byggnaden ser jag nästa buss åka... Typiskt! Men jag tänker att det är semester och jag kan sola lite. Problemet var rekordvärmen i kombination med svarta långbyxor, sockar och hela skor och ingen vind alls. Jag gjorde mitt bästa att kavla upp byxorna och jag hade vatten i väskan. Bussen kom ju till slut. Givetvis sen, när den kommit i tid dem andra gångerna. Jippie, jag älskar att åka buss! Inte…

Hur som helst. Jag börjar semestern med att sova när jag kommer hem. Helt slut! Som sagt, dålig dag på jobbet och mycket action senaste tiden.

Men så vill vi inte avsluta detta. Utan så här:

JAG HAR SEMESTER!!!

2011-06-20

Nyckeltricket!

En intensiv men härlig vecka har passerat. Brorsorna (Józsi & Robert) och gänget (Henrik & Shamim) kom i onsdags och sen dess har det varit full rulle! Efter en härlig dag i tjänsten och ett möte på jobbet så kom Växjögänget och fyllde hus och trädgård med mat och skratt. (just nu ekar det tomt...) Det blev underbar grillkväll med inslag av "knottkubb" och longboard lektioner. En del (läs jag) lyckas mindre bra, andra lyckas något bättre. Men till mitt försvar så hade jag fullt upp att underhålla knotten/myggen och att göra mitt avancerade skateboard trick. Helkul med longboard faktiskt och jag tror att alla i gänget blev sugna inklusive denna tjejen! 

Kubb är ett av mina favoritspel under sommaren. Och det går ut på att slå ner träpjäser på andra sidan planen genom att kasta träpinnar. Den som först får ner kubbarna på andra sidan ska då slå ner kungen som står i mitten. Men motståndarlaget ska ju göra samma. Och det brukar bli ganska spännande med skiftande ledning. Denna gången ledde andra laget stort, men vårt lag kom tillbaka starkt och vann faktiskt en fin seger! Tack för god match! ;) Dock var knotten och myggen framme och förstörde lite. Jag är ganska sönderbiten nu. Men kul hade vi ändå! 

Trots vinnarblick och lag foto så vann dem inte. Synd tycker, inte jag.... ;)

Torsdagen blev lite mer stillsam med studie på ängen och cocktails i vardagsrummet hos Carro. Mysigt! Eller stillsamt och stillsamt... Någon (läs förvirrad brorsa) tappade bort bilnycklarna, när vi lagom sömniga var redo att åka hem. Vi fick genast vakna till och vända uppochner på lägenheten. Men utan resultat. Eftersom vi varit på ängen innan blev det sedan skallgång i mörkret, men upplyst av alla smartphones. Och jag vet inte om vi letade mest eller jämförde vem som hade bäst belysning på telefonen mest. Det var i alla fall en väldigt rolig syn med alla personer som gick nerböjda med sina lysande telefoner, utspridda på en liten sluttande äng. Detta pågår en lång stund, men plötsligt händer det!! 

Vi hittar det som vi så febrilt har letat efter!! Nycklarna! 

Där ligger dem! I väskan...

Snilleblixten kom från mig (givetvis!). Även om jag var stensäker på att ingen gett mig nycklarna, så tyckte jag att vi kunde kolla i min väska. Man vet ju aldrig. Och där låg dem. Hur dem hamnade där vet ingen. Och vi kommer aldrig få veta det. Men vi kunde i alla fall komma hem och fick till slut sova!


Anna & Ida
Fredagkvällen spenderades hos Anna med trevliga vänner. Supergod chili con carne som Henrik och Anna lagat! Serverades med hembakat bröd. Receptet var något Anna brukar använda, men idag var det Shamim som fick baka. Bra gjort hela gänget! Mmm! Så gott! Perfekt inledning på helgen som fortsätter lika bra. Longboardgänget var framme igen men denna gången höll jag mig undan ;) kanske bäst så...







Ryggbiff med fräst svamp och gorgonzolasås
Efter ett fantastiskt specialmöte på lördagen så blir det restaurang Venezia med vänner. Dem har supergoda pizzor där. En favorit är Barletta. Skulle tagit den, men satsade på ryggbiff med gorgonzolasås. Väldigt goda smaker, men köttet var segt. Tråkigt för det priset. Men, jag blev nöjd ändå. Jonathan tog en Barletta och jag fick lite av den. Så jag åt ju faktiskt två goda rätter :) Avslutade med filmkväll (Inception och A-Team) hos oss. Riktigt mysigt! Så mysigt att det blev två stycken och klockan blev så mycket som... Nej, men det avslöjar vi inte... Mamma kanske läser detta ;)

Sorgligt när det var dags för hejdå på söndag morgon... Fällde några tårar...saknar! Men jag hoppas vi kan ses lite mer nu när det är sommar. Har känts tomt hela dagen. Men J och jag har haft det lugnt och skönt!!!

Over and out!

Växjögänget gjorde en video till Jonnas bröllop. Christian är hjärnan bakom videon och John är hjärnan bakom låten. Bra jobbat! Ja och så har vi ju alla snygga tjejerna i filmen också - bra jobbat ni också!!!



2011-06-13

What are words...if you really don´t mean them...

Musik som går rakt in i hjärtat!

Idag hörde jag en underbar låt som jag inte kan lyssna på utan att fälla en tår. Chris Medina som sjunger till sin fästmö. Dem har varit tillsammans i 8 år och några månader innan dem skulle gifta sig var hon med om en allvarlig bilolycka och hamnade i koma. Men han gav inte upp hoppet, hon vaknade (med en hjärnskada) och han tar nu hand om henne tillsammans med hennes mamma. En gripande berättelse och en ännu mer gripande låt. I videon får man se deras historia. Det är ovanligt att höra en låt med så vacker text, en alldeles underbar röst och ja hela låten är fantastisk. Jag vill minnas denna låten. Och det värmer mitt hjärta att det finns så fantastiska människor. Men det gör också ont att dem ska drabbas av detta. Och jag längtar verkligen till den dagen då ingen mer ska få uppleva något så hemskt!

What are words - Chris Medina (Rodney Jerkins)

"Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most


What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone


And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most


What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I'll keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most


I'm forever keeping my angel close"


2011-06-12

Weekend i Tingsryd

Började förra helgen med en ypperligt bra körning (OBS! J´s åsikt) till Tingsryd. Känns bra och kanske jag orkar gå hela vägen denna gången. Det skulle vara så skönt! Tar ett litet steg i taget och sen satsar jag järnet på slutet. Det är planen för tillfället. Det kan ju ändras ;)


Volleyboll
Tipsrunda
Fick släppa fram barnet inom mig när vi kom fram. Ett stort härligt gäng hemma hos Mattias & Sandra. Spelade kubb, volleyboll, fotboll, jagade barn och gick tipsrunda. Helt otroligt roligt. Och trots att tipsrundan var brutalt svår (!) så kom jag faktiskt tvåa. Men svettigt blev det med två svåra utslagsfrågor. Whew! Men jag fixade det :) och fick pris och allt! Kvällen avslutades på bästa sätt: Sándor, Danica, Isaac och Joline kom!! Då blev det lite gitarr och stämsång med SMS (Sándor, Marielle och Sandra). Det var längesen och helt underbart roligt!!

Något kortare hår...

Dagen efter var ganska smärtsam. Sömnlös natt och lördagens aktiviteter kändes i kroppen. Men det blev en lugn dag med familjen och jag kunde trött titta på när lilla Joline sprang runt och såg söt ut.

Jag fick en ny look när min svägerska klippte till...

Efter det blev det möte och sen skaldjursbuffé på altanen. Det var så gott så det hann ta slut innan kameran kom fram. :)



Promenad till sjön
Jonathan fortsätter att vara duktig med motionen. Rekordet är ca 36 500 steg på en dag. Och snittet per dag är runt 20 000 efter en månad. Jag är oerhört imponerad! Han jobbar ju hela dagarna (på kontor), så han kämpar verkligen, morgon och kväll. 

Jag följde med på en tur till Tiken. Älskar sjöar. Vatten är så vackert och rogivande. Dock lite blåsigt... Men det var skönt att få en stund tillsammans. Bara vi två!


På måndagen var nästan hela familjen samlad (2 saknades). Äntligen! Senast var på Róberts student - 1 år sedan. Det blev livat och det fina vädret var välkommet. 5 outtröttliga barn kräver stor trädgård och sol. Det hade vi!

János & Sara
Njuter...
Och vad mer? En sjö att gå till så dem fick bada.

Vi vuxna njöt av att titta på och bada fötterna. Förutom János då som faktiskt inte kunde hålla sig borta från vattnet när vi kom till strand två.

Men så har ju dem där havsborna redan invigt badandet i år. 25 grader löd utlåtandet (i sjön). Skärpning Växjöparet! Men till mitt försvar så hade jag glömt badkläder...

 

Danskungen!
Underbart väder hela helgen!! Älskar verkligen sommar! Det är så underbart att jag kan tänka mig att förtränga alla myggbett och galna utbrott jag får när en geting kommer. För det doftar gott, allt är vackert. Dagarna är långa och varma. Semester! Ljumma kvällar med grillning och bad. Och sommar regn är inte heller helt fel. Och man blir ju snäppet mindre tråkig när man får lite solbränna och fräknar också. Ja, sommarn är helt enkelt alldeles alldeles underbar!!!

Vi fortsatte dagen med grillning. Mycket gott!! Och sen hade grabbarna dansuppvisning! Det fanns alla dess sorter och det var mycket underhållande för oss åskådare. Kvällen avslutades med en olidligt spännande omgång kubb! Och sen fick vi fina presenter av mamma!
Presenter!
This is Marielle reporting for The T-É news channel in Växjö, Sweden. Over and out!

2011-06-09

Feber!

Och nu snackar vi inte sjukdom. Jag har semesterfeber, kamerafeber, strandfeber, godisfeber. Sammankomstfeber! Kanske är det sommarn som har slagit till?!?

Sitter och planerar Strängnäs och längtar verkligen. Det är en speciell känsla att ta på sig konventmärket och sätta sig i bilen. 5 timmars resa med underbar musik och med slutmål sammankomst!!! Stannar på McDonalds och ser mängder med folk som också har konventmärke på sig. Alla mina vänner ska till samma ställe och väl där är det sådan värme och glädje som inte går att beskriva. Det ska man uppleva! På kvällen går man genom stan för att hitta någonstans att äta och överallt finns våra bröder och systrar, med det lilla märket på sig. Och att sitta i värmen vid hamnen och äta en god måltid omringad av vänner, det är ljuvligt! Efter 3 dagar vill man ha mer mer mer :) Kan inte annat än att längta!!!

Är så glad att värmen äntligen är här. Visst blir det lite svettigt men jag älskar värmen och tycker det är underbart. Visst hade det varit trevligt med en pool eller en strand utanför dörren, men jag får nöja mig med en solstol och något kallt att dricka. Men man får allt lite strand och semesterfeber. Grillen är nöjd och glad. Den används flitigt och bananefterrätter i olika former testas. Mmm!!

Sommar!
Mys!





















Jag har tittat på systemkamera länge, men väntat på att priser ska gå ner, nyheter ska komma och ja att jag ska bestämma mig för vilken jag vill ha... Inte helt lätt, då det är mycket att tänka på. Men nu står det mellan två stycken. Och det verkar som att det blir vikten som avgör. Hur som helst så blir det en Canon, dem är ju så kanon. Vilken dålig ordvits...haha...så dålig att den får vara kvar. Jag har haft Canon innan och varit helnöjd. Men jag börjar få lite panik på min lilla lilla kamera, den tar ju inte såna bilder som jag vill. Och deadline för kamera inköp var innan sommaren. Och om jag inte har fel så betyder 30 graders värme SOMMAR!! Men hjälp mig gärna. 60D eller 600D?




Då var det vara godisfebern kvar. Jag har ju hållt mig borta ganska många månader men senaste tiden så har jag tillåtit mig att äta lite grann någon gång då och då... Då är det kört! Det är lite allt eller inget för mig. Och just nu är det en "allt-period". GE MIG GODIS!!! Har beställt lite favoriter idag. Jonathan ska handla. Och på listan står det Djungelvrål, Zoo och pingvinstänger! Mmm!! Det är bäst att han inte glömmer annars står det en galen kvinna här hemma och vråååålar (utan djungel effekt)...

Mmm funkar som godissubstitut..
I vanliga fall är låtarna givna...men idag kommer jag inte på något. Letade efter en låt som skulle passa mitt godissug ;) Hittade en låt jag aldrig hört, men videon är på en sandstrand och titeln är just Sugar rush. Mycket passande tycker jag. Enjoy!


Over and out!

EXTRA EXTRA!!!

Godiset har anlänt! 
Resultat: mumsande kvinna istället för vrålande...



2011-06-02

Ostbågar till frukost...

Visst är det gott att känna smaken av ostbågar det första man gör på morgonen. Mmm...

Eller chips för den delen. Men det är något speciellt att äta snacks innan frukost. Man är lagom hungrig, lagom sugen...och trött. Det finns ju nyttigare saker att äta, men ooh så gott!

Så började min dag idag. En skål med ostbågar framför datorn innan Växjö vaknar.

07.00 = bästa ostbåge tiden

Enda nackdelen är väl att det är för tidigt med den där drycken som är så god till. Men det finns ju vatten...

Något annat som är trevligt är en sådan där lång lång storfrukost. Det blir det lite senare. Jordgubbar, ägg, frallor, juice m.m. Kanske i uterummet?
(kan det vara så att jag börjar bli väldigt hungrig?!)


Lite frukostmusik på det kanske. Någon som gillar Kurt? Jag gör ;) Enjoy!

Over and out!