2012-05-31

Alle schönen Blumen haben einen Namen, Marielle

Långt innan hon fick en dotter visste hon vilket namn hon skulle ge. Många år senare passerade hon en lastbil på en resa genom Europa med texten: Alle schönen Blumen haben einen Namen, Marielle - Alla vackra blommor har endast ett namn, Marielle. Då visste hon att hon valt rätt. För en dotter hade hon fått. Hon heter Marielle. Och det är jag.Detta tänkte jag på när vi bilade igenom Danmark. Jag hade kameran redo och spanade ut genom rutan för att kanske hitta den där lastbilen. Som jag alltid gör när vi är ute och åker. Det gjorde jag tyvärr inte. Däremot fick jag än en gång testa min kamera och naturen är vacker i Danmark. Det var också en trevlig sysselsättning då nästan hela dagen spenderades i bilen. En dagsutflykt tillsammans med Jonathans föräldrar. Mest för att det är roligt att hitta på något ibland men också för att vissa saker är så otroligt billigt där. Jag hade varit dålig en vecka och visste inte om jag skulle orka med. Men det gick bra och det blev många skratt. Trevligt också att få sitta i det mysiga uterummet i Mellbystrand och prata och äta lite gott. 


Resan fortsatte sen till Tingsryd där, utan att vi visste något, SydSvenska rallyt pågick. Det var också ett trevligt inslag i vardagen. Så tillsammans med pappa åkte jag och Jonathan in och spanade in detta. Skoj! Och roligt för Tingsryd borna var att en lokal talang, nummer 8, kom på tredje plats. En mysig helg med mina föräldrar. Jonathan och pappa jobbade med vår bil och fixade lite i trädgården. Jag sprang mest runt och tog kort. Så otroligt vackert med våren. Och det är så idylliskt där hemma. Jo, det är faktiskt fortfarande hemma. Så skönt att stiga upp på morgonen och sätta sig på altanen. Titta ut över trädgården och skogen. Lyssna på fågelsång och tystnaden. Rogivande! 


Något som jag velat göra länge är att titta på filmerna från när jag var liten. Dem där utan ljud (super8), som man spelar upp på en projektor som låter hur mycket som helst. Det är ju en del av charmen. När min lillebror föddes inköptes en vanlig videokamera. Med ljud och allt. Då var jag 7 år. Innan dess finns endast 9 minuter video på mig. Dem ville jag se. Jonathan har inte sett dem under de 9 år vi varit tillsammans. Och själv kommer jag inte ihåg senast jag såg dem. Men den som väntar på något gott...

Denna veckan var också speciell eftersom det var 9 år sedan jag träffade Jonathan. Och 8 år sedan han friade! ...och jag sa ja!

Nu har jag äntligen, efter en sista prövning, fått en fungerande telefon. I fredags åkte jag in till stan för att hämta en Xperia P. Den är nyss släppt och jag har spanat in den ett tag. Jag försökte ordna allt i butiken så telefonen skulle vara redo att använda när jag kom hem. Men givetvis skulle det inte vara så enkelt. Dem strulade till det i butiken och det var inte förrän efter några samtal till kundtjänst på kvällen och nästa morgon och ett till besök i butiken som jag kunde använda telefonen. Men det var värt besväret. Jag är helnöjd! Den är snygg, snabb och har allt man kan önska sig.


I söndags hade vi vänner hemma efter en stund ute i tjänsten tillsammans. Vackert väder, lite mat och alla härliga personer förgyllde eftermiddagen. Eftersom vi var ca 15 var det ju lite nervöst med planeringen, men vi är så glada att vi gjorde detta. Och när det trillar in sms och vykort där dem tackar för dagen, då stannar leendet kvar länge länge...


Over and out!3 kommentarer:

Kevin sa...

This is really nice...everything about it! I like the variety and the way you touched on the highlights of the different things you mentioned. Very nicely done my friend!

The video is so nice! At least I know what sort of effort went into this and I know it was considerable.

Great Job you!

Anonym sa...

Du är såå duktig. Mycket fint upplagt. Och filmen var helt underbar. Finns det en sötare flicka?
Från hon som gav dig ditt vackra namn.

Marielle sa...

Åh tack mamma!!! :) Nu blir jag glad! ...om man ändå kunde vara liten igen ;)

/Från hon som bär namnet med glädje