2013-05-16

Destination Pisa

Från ett blåsigt Skåne i Sverige med klarblå himmel begav vi oss ner till ett molnigt och senare regnigt men varmt Italien. Låter kanske inte som ett jättebra byte, men vänta ni bara! När vi klev ut från flygplatsen fylldes luften av underbara dofter. Vi kände direkt att vi var i ett annat land och äventyret kunde börja. Dags för tåg till Pisa centrum där vi skulle möta Jozsi. Ett väldigt fint tåg enligt mig :-)

Tågresan tog inte lång tid, men gick definitivt inte fort. Vi började fundera på om det till och med var meningen att vi skulle hoppa av i farten. Kanske så dem sparar in på tiden dem förlorar genom den låga hastigheten. Men vi kunde pusta ut. Tåget stannade.

Vi mötte upp Jozsi som genast banade vägen till en glass bar. Bästa glassen någonsin!!!

På väg till lägenheten fick vi se fina gamla byggnader och mysiga restauranger. Inte alls fel! Återigen slår det mig vilka underbara dofter det är i denna lilla stad. Alldeles, alldeles  underbart! Regndropparna bekommer mig inte utan jag njuter av Italiens pärlor.


Väl uppe i lägenheten står vi alla helt fascinerade! Wow! Stenväggar, högt i tak, valv, takbjälkar blandat med lite nya inslag. Fantastiskt fin och lyxig. Vi har kommit helt rätt :)

Efter rundturen blir det dags att hitta en restaurang. Vi följer en rekommendation och traskar bort till vad som ska vara Pisas bästa men kommer till en stängd restaurang. Mycket underligt. Men vi hamnar till slut på ett mysigt ställe mittemot som visar sig vara ett lyxigt ställe. En riktig lyckoträff. Det må vara nästan lika dyrt som en fin middag i Sverige men väldigt mycket godare och framförallt mycket trevligare servitörer. Otroligt härliga och vi blir bjudna på champagne och en liten förrätt. Vi känner oss som VIP gäster. Undrade ett tag om dem trodde vi var några andra... Dem hade fyra huvudrätter och vår kära servitör rekommenderade alla. Så vi tog en var. Så kunde vi smaka av varann. Vi gladde dem med tomma tallrikar :) han blev jätteglad! Bästa komplimangen! Han tog oss alla i hand när vi gick, med ett strålande leende. Vi log lika mycket vi när vi vandrade vidare längs de smala gatorna med regnet droppande från hustaken.

Det var väl tilltagna portioner men då vi inte ätit på tio timmar var vi lite småhungriga ändå. Och så kunde vi inte släppa det där med en klassisk italiensk pizza. Så vi köpte med oss en pizza hem att dela på. Den var slut på två sekunder. Underbart god!

Kvällen avslutades med Canasta!

Nu sover alla utom jag som fajtas med en envis mygga...

Godnatt från Italien!

Ps. Jag vann till slut mygg fajten. Ds

(ser att bilderna hamnar i oordning, men jag tror ni alla fattar och ser vad som är vad - mobil bloggandet är inte felfritt - man kan ju fixa det i efterhand)

1 kommentar:

Kevin sa...

Easily one of the most descriptive posts of yours that I've read. You painted such a nice picture in my mind that it makes me want to take that trip myself someday too! I wonder if maybe the rain doesn't somehow add to your experience?

Looking forward to seeing and reading more from your journey!