2013-05-14

Mobiltest två och Chilli på grönbete

För någon vecka sen fick Chilli följa med ut. Tycker det är skönt att kunna ha henne hos oss. Hon vill ju vara med hela tiden och på sommaren är ju vi ute mer. Inte så roligt om hon ska sitta inne och krafsa och jama då...

Det var lite blandade känslor med selen. Hon tyckte inte om att det tog stopp. Och hon ålade sig på marken ibland i hopp om att bli av med den. En gång lyckades hon faktiskt trassla sig ur den. Men det var på altanen där hon känner sig mer hemma och inte fattade varför hon inte kom längre. Vi fick spänna selen lite då. Men hon accepterar selen mer och mer. Hon njuter av att utforska trädgården. Hon tycker extra mycket om att ligga under buskarna i tryggt förvar och spana på världen utanför staketet. Ett annat ställe som är tryggt och ger lite skugga är under solsängen där vi för det mesta hänger.
Själv tycker jag det är väldigt mysigt att ha henne med oss ute. Visst är man lite nervös ibland att hon ska lyckas smita. Inte för att hon inte trivs här utan för att hon är så otroligt nyfiken. Samtidigt är hon väldigt rädd och skulle inte må bra av att springa fritt. Vi vill ha vår lilla sötnos hos oss där hon alltid är trygg!

I uterummet får hon vara lös, vi stänger ju dörrarna. När vi satt där ute en kväll med våra vänner så låg hon och sov på en stol. Efter att ha nosat på allt så klart. Kändes mycket bra!
Visst händer det att hon sitter vid dörren och jamar. Men när hon märker att idag får hon inte gå ut går hon och lägger sig på sin favoritplats, helt nöjd över ännu en dag inne!
Nu till mobilbloggandet. Laddade ner en app från GooglePlay. Blandade recensioner där. Bla finns inte så mycket val för bilder. Mycket dumt. Men jag testar. Skriva och lägga till bilder var i alla fall betydligt enklare en föregående metod.

Nu när bloggen är publicerad ser jag att alla bilder kommer i en följd längst ner. Det kan jag acceptera. Dock blir det lite dumt om man vill koppla en viss text till en viss bild. Men jag kommer inte blogga från mobilen så jättemycket. Tror jag inte. Och när jag gör det blir det relativt korta inlägg och då är det okej med bilderna längst ner. Var i alla fall mycket smidigare än det andra sättet. Det inlägget fick jag göra om flera gånger för att få det någorlunda snyggt och så var det krångligt att skriva och zooma osv.

Over and out!

1 kommentar:

Kevin sa...

Without question I think you've found the perfect companion in Chilli and I think she's lucky to have you both. Just think how fun it would be to have a playmate for her? :-)