2012-12-07

Flight cancelled with jet lag included

Att resa är verkligen ett stort äventyr. Och hur mycket man än planerar så vet man aldrig vad som händer. Vi har varit med om mycket under våra resor. T.ex fast på flygplats över 12 timmar med influensa, uppropade i högtalarna på en internationell flygplats m.m Men trots det fick vi uppleva något för första gången den här resan. Och för min del räcker det med en gång...

För att vi skulle få en smidig resa och få sova lite längre på morgonen började vi resan kvällen innan (torsdag) flyget skulle gå för att övernatta hos min bror. 30 min från flygplatsen med tåg. Ganska smidigt. Fast det tog ett tag att somna... 

Efter ca 2 timmars  orolig sömn vaknar jag och kollar min telefon. 02:45 - 1 meddelande. Your flight is cancelled! And re-booked... Halv tre på natten tar det ett tag att smälta och jag tyckte först att vi skulle ta ett tidigare plan. Hjälp! Vi måste upp. Först så startar jag datorn för att ta reda på mer om detta. Ser att det är på grund av väder det är inställt, men att det tidigare planet ändå ska gå. Ser också att vi är ombokade till planet på lördagen. Hittar inte mycket mer information. Ringer ett nummer. Ingen svarar. Försöker svara på meddelandet jag fick. Går inte. 03:30 - väcker Jonathan. Vad ska vi göra? Ska vi försöka komma med det tidiga planet så att resten av resan kan flyta på som vanligt eller vänta en dag? Efter lite överläggande bestämmer vi oss för att åka till Kastrup. Det är värt mycket om vi kommer med det tidiga planet!

04:20 - tiden går fort och väskor ska ut i bilen och vi ska köra till stationen, köpa biljett och komma med rätt tåg. Tjugo i fem går ett tåg och snälla (förkylda) brorsan stiger upp och skjutsar oss. Tack! Vi rusar med alla väskor rullandes och bärandes, för att köpa biljett och försöka hinna med. Vi går på tåget en minut innan det avgår. Pust! Lite för mycket action mitt i natten för min del.

Väl på flygplatsen är det rätt kaotiskt. Väldigt svårt att få information och det är många som vill ha svar. Vi blir mest runt skickade till olika ställen, men ingenstans får vi klara besked och köerna är långa. Vid biljett disken servar dem nummer 14, vi har nummer 596. Suck! 

Ca 3 timmar senare lämnar vi Kastrup väldigt trötta och uppgivna. Planet blev fullt, enligt personalen, men jag är tveksam. Hur som helst fick vi inte åka med. Det var bara att åka tillbaka till Lund och försöka sova. Väskorna kändes väldigt tunga när vi drog dem genom snön i kalla Sverige igen. Många timmars resande och vi var tillbaka där vi började. 

Sömn blev det tyvärr inte mycket av. Känns som jet lag. Trots att vi knappt lämnat Sverige. Vi var ju i Danmark några timmar, men det räknas väl knappast?! ;)

Det känns så klart tungt att sitta här och veta att om tre timmar hade vi landat i 29 grader varma Cancun. Men tänk så många som trötta sitter timma efter timma på sin resväska på en flygplats full med stressade människor. Istället sitter vi i en skön soffa invirade i gosiga täcken! Visst kunde det varit bättre. Men det kunde också varit värre. 

Nu väljer vi att njuta av den sköna soffan och hoppas att i morgon vid den här tiden har vi bara tre timmar kvar till att stiga ur planet i Cancun och den varma luften kommer som en härlig chock! Jackan åker av och kameran åker fram. 

Då kommer jet lag betyda att vi får sitta på en vacker strand och känna solen värma oss!

Over and out!

2 kommentarer:

Pixelsara sa...

Åh, va segt :-(
Hoppas ni kommer iväg som planerat imorgon.

Kram

Kevin sa...

Hey...this is really a great post. I'm not sure if Google Translate lost anything in translation but I loved your descriptive writing especially toward the end. Really nice!

I hope the rest of your trip goes better and that you both come back rested and ready to take on what remains of your Swedish winter with a smile on your tanned faces :-)